Superautot

Superautot edustavat automaailman kirkkaimpia tähtiä – kruununjalokiviä, joiden muotoilu ja tehot on hiottu äärimmilleen. Elokuvien sankarit ja tosielämän menestyjät kiitävät näillä automaailman harvinaisuuksilla, joista tavallinen kansalainen usein vain haaveilee. Nykyään on tosin myös mahdollista päästä kokemaan superauton ajotuntumaa suhteellisen pienellä rahallisella panostuksella; lue lisää tästä artikkelista selvittääksesi miten ja missä tämä onnistuu. Mutta mitkä kaikki autot sitten lasketaan superautoiksi?

Maranellon punainen ori ja muut automaailman huiput

Tunnetuimpiin superautoja valmistaviin merkkeihin kuuluu epäilemättä Maranellon punainen ori eli Ferrari, jonka historia ulottuu niinkin pitkälle kuin vuoteen 1947. Tämä italialaismerkki on valmistanut vuosien varrella useita ikonisia malleja, kuten Ferrari Testarossan ja Ferrari F40:n, joka markkinoille tullessaan vuonna 1987 oli maailman nopein sarjavalmisteinen urheiluauto. Mainetta Ferrari on niittänyt toki myös kilparadoilla, kuten autourheilun kuninkuusluokassa eli Formula1-sarjassa.

Italia on Ferrarin ohella monen muunkin nimekkään urheiluautovalmistajan synnyinseutua. Maserati ja Lamborghini ovat molemmat esimerkkejä siitä, että Italiassa ei olla superautojen osalta pelkästään Ferrarin maineen varassa. Mutta merkittäviä superautoja tehtailevia valmistajia löytyy monesta muustakin maasta. Esimerkiksi brittiläinen Aston Martin on pitkän linjan urheiluautovalmistaja ja Porsche puolestaan on markkinoiden saksalainen ylpeys. Tavallisten perheautojenkin parista tuttujen valmistajien mallistoista löytyy superautoihin laskettavia automalleja, kuten Nissan GT-R.

Superauton määritelmä on häilyvä

Varsinaista määritelmää sille, mitä superauto käytännössä tarkoittaa, ei oikeastaan ole olemassa. Superautot rinnastetaan helposti urheiluautoihin, mutta kaikkia urheiluautoja ei voi luokitella superautoiksi. Yhteinen tekijä super-luokkaan kuuluvilla autoilla on pieni tuotantomäärä sekä huippuluokan suorituskyky, jonka mahdollistavat kevyet valmistusmateriaalit, kuten hiilikuitu. Muotoilultaan autot ovat matalia ja leveitä, ja aerodynamiikaltaan tehokkaita. Pitkälle viety tuotekehitys näkyy luonnollisesti myös näiden autojen korkeissa hinnoissa.

Superautojen ohella puhutaan myös hyperautoista, jotka ovat oma lukunsa automaailmassa. Hyperautot ovat superautoja, mutta ne edustavat kaikkein kalleimpia ja nopeimpia sarjavalmisteisia autoja maailmassa. Esimerkiksi Koeniggsegg Agera edustaa hyper-luokkaa. Kyseinen ruotsalainen autovalmistaja on keskittynyt hyperautoihin ja heidän uusimman, Jesko-nimisen automallinsa huippunopeudeksi on ilmoitettu 480 kilometriä tunnissa. Nopeimman sarjavalmisteisen auton titteliä kantaa tällä hetkellä Hennessey Venom F5. Auton ennätys on 485 kilometriä tunnissa.

Superautot ja muuttuva maailma

Ilmastonmuutos on tuonut paineita autoteollisuudelle ja superautojenkin valmistajien suunnalta ollaan lähdetty kehittämään uudenlaisia malleja klassisten polttomoottoriautojen rinnalle. Esimerkiksi Ferrari on ilmoittanut julkisesti, että heiltä on tulossa vuoden 2019 aikana myyntiin hybridiauto. Aston Martin puolestaan on pian tuomassa markkinoille Valkyrie-hybridimallinsa ja Lamborghini on kehittänyt useita eri malleja, jotka hyödyntävät hybriditeknologiaa. Sähkömoottorit ovat siis valtaamassa alaa myös superautojen saralla.

Brittiläinen valmistaja McLaren on kehittänyt hyperluokan hybridiauton, joka kantaa nimeä Speedtail. Valmistaja on luvannut kyseisen auton olevan nopein McLaren koskaan, ja sen sanotaan kiihtyvän jopa 402,3 kilometrin tuntivauhtiin. Tämä on noin 35 km/h enemmän kuin McLarenin F1-autojen kaikkien aikojen nopeusennätys, 372 km/h. Tästä huippuluokan superautosta joutuu pulittamaan myös huippuluokan hinnan, noin 2,25 miljoonaa euroa, ja kyseisiä autoja on valmistettu vain 106 kappaletta.

Superautokilpailut

Superautoilla myös kisataan aktiivisesti. Etenkin Australiassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa järjestetään aktiivisesti kilpailuja, joissa otetaan mittaa autojen ominaisuuksista, nopeus tietenkin pääosassa. Kisoissa vertaillaan toki myös kuskien ajotaitoja ja tilannenopeutta. Australiassa tunnettu superautokilpailu on osavaltiosta toiseen liikkuva Supercars Championship, jossa noin 14 tiimiä kisaavat tapahtuman kärkipaikoista. Vastaavia kisoja ovat esimerkiksi Uuden-Seelannin ja Singaporen GT:t, joita sadat tuhannet superautoharrastajat seuraavat vuosittain.

Tavallisten tallaajien keskuudessa superautokilpailuilla tarkoitetaan usein arvontoja, joiden pääpalkintona toimii jokin superauto. Tällaisiin arvontoihin osallistutaan ostamalla muutamien eurojen lipukkeita, joiden joukosta valitaan satunnaisesti yksi onnekas voittaja. Esimerkiksi brittiläinen BOTB, Best of the Best -yhtiö arpoo uusia voittajia viikoittain, ja heidän arvontoihinsa voi osallistua muun muassa kansainvälisillä lentokentillä ja ostoskeskuksissa. Nykyään BOTB on jo 20-vuotias, ja arvonnat löytyvät myös netistä.

Superauton ostaminen

Autojen ominaisuuksiin voi uppoutua päiviksi myös ilman, että sellaista täytyy omistaa: kyseessä on kaikin puolin koukuttava ja mielenkiintoinen harrastus. Superautot ovat kalliita, alkaen yleensä miljoonasta eurosta, ja vain harva tavallisista oloista tuleva pystyy kustantamaan sellaisen elämänsä aikana. Toisaalta superautot eivät ole vain lottovoittajien etu, vaan niitä ostavat pääasiassa keräilijät, joilla intohimo rakkaaseen harrastukseen menee selkeästi budjetin edelle.

Suomessa superautoja voi ostaa muun muassa Luxury Collection -yrityksen välityksellä. Niitä voi mennä ihailemaan itse liikkeeseen, mutta myös netin kautta tilaaminen onnistuu. Auton voi kustomoida omien toiveidensa mukaan; sen lisäksi, että auton yksittäisiä teknisiä ominaisuuksia voi muuttaa, myös sisätilojen muotoilua, väriä ja kirjailua voi säädellä melko vapaasti. Suomessa kaikista suosituimpia superautoja ovat Ferrarit, McLarenit, Maseratit ja toki myös Bentleyt.

Superautolla ajoa tarjotaan myös elämyspalveluna

Vain harvoilla on elämänsä aikana varaa hankkia superauto itselleen, vaikka moni haaveileekin sellaisesta palavasti. Tällaisen auton rattiin voi kuitenkin päästä, vaikkei pankkitilin saldo mahdollistaisikaan auton ostoa. Markkinoilla on esimerkiksi yrityksiä, jotka tarjoavat urheiluautoista kiinnostuneille mahdollisuuden hypätä superauton penkille. Riippuen siitä, kuinka paljon asiakas on valmis maksamaan palvelusta, hän pääsee joko istumaan superauton kyytiin tai itse ajamaan sitä suljetulla radalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *