Stunttishow’t tarjoavat monipuolista viihdettä

Erilaiset moottorishow’’t ja autotapahtumat keräävät yhteen autoilusta nauttivia ihmisiä. Moottoriurheilu ja autourheilu ovatkin Suomessa suosittuja lajeja. Siksi ei tule myöskään yllätyksenä, että yhä jännittävämmät tapahtumat kasvattavat suosiotaan. Yksi tällaisista tapahtumista on stunttishow. Stunt on monelle sanana tuttu elokuvien stunteista tai stunttinäyttelijöistä. Stuntilla tarkoitetaan tiettyä, vaaralliseltakin näyttävää toimintaa, joka ei tapahdu sattumalta, vaan on huolellisesti mietitty ja harjoiteltu. Stunttishow on toisin sanoen tarkkaan suunniteltu ja toteutettu show, jossa nähdään erilaisia, hengenvaarallisiltakin vaikuttavia temppuja. Stunttishow’t tarjoavat monipuolista viihdettä, ja niissä esiintyy myös useita erilaisia ajoneuvoja. Suositumpia lienevät moottoripyörät, mutta myös monsteriautoja ja erilaisia henkilöautoja saatetaan käyttää näyttävissä stunteissa. Stunttishow saattaa myös noudattaa tiettyä teemaa, jonka mukaan ohjelma on suunniteltu.

Stunttishow tarjolla sekä sisällä että ulkona

Jos haluat nähdä jännittävää stunttiviihdettä livenä, on sinulla useita mahdollisuuksia. Suomessa nähtävät show’t ovat usein kiertäviä tapahtumia, jotka kiertävät kaupungista tai maasta toiseen kaikki tarvittava välineistö mukanaan. Vaikka kyseessä on paikasta toiseen liikkuva show, ei se tarkoita, että näytös olisi jotenkin vaatimaton – esitys voi silti olla näyttävää katsottavaa. Mukana liikkuvat ajoneuvojen lisäksi myös musiikki, rampit ja erilaiset tulta luovat välineet. Liikkuvien tapahtumien vastapainona ovat suuret show’t, jotka toimivat jatkuvasti samassa paikassa. Kun tapahtumapaikka on sama, esimerkiksi suuri areena tai halli, voidaan lavasteista tehdä yhä näyttävämpiä. Silloin ne ovat usein myös visuaalisesti hienompia. Se tarkoittaa, että myös temput voivat olla hurjempia ja myös katsojalla riittää enemmän jännitettävää.

Moottoripyörä taipuu moneen

Suosituin stunttishow’ssa käytettävä ajoneuvo lienee moottoripyörä. Se nousee nopeasti hurjaan vauhtiin ja kokonsa ansiosta sen käyttö on myös mutkatonta. Moottoripyörän avulla tehdään kaikenlaisia temppuja, erityisesti hyppyjä. Tempuissa käytetään apuna esimerkiksi ramppeja, joiden avulla saadaan tehtyä esimerkiksi yhä korkeampia hyppyjä ja monenlaisia voltteja. Ramppeja on usein erikokoisia, jolloin tempuista saadaan vielä näyttävämpiä. Moottoripyöriin saattaa myös olla kiinnitettynä tulta, mikä tekee tempuista vieläkin näyttävämmän näköisiä. Stuntteja voidaan tehdä myös ryhmissä, jolloin yksi, kaksi tai jopa useampi moottoripyöräilijä tekee temppuja pyörällään, koordinoidusti muiden osallistujien kanssa. Temppujen lisäksi saattaa pyöräilijä nousta esimerkiksi pelkkien käsien varassa seisomaan ohjaustangolle tai penkille. Ajaja voi samanaikaisesti ajaa myös usealla pyörällä. Stunttishow moottoripyörällä on hurjaa katsottavaa.

Jännitystä ilman moottoreita

Stunttishow’ssa eivät suinkaan aina esiinny vain moottoripyörät, vaan nähtävillä voi olla myös BMX-pyöriä. Ne tunnetaan myös temppupyörinä, eli niillä voi helposti tehdä erilaisia temppuja, kuten vaikka voltteja. Myös BMX-pyöriä voidaan käyttää monta yhtä aikaa, jolloin pyöräilijät tekevät temppuja samaan tahtiin. Tempuissa käytetään avuksi erilaisia ja erikokoisia ramppeja, jotka tekevät vauhdista nopeampaa ja tempuista hurjempia. Ramppeja on usein peräjälkeen useampi, jolloin temppuja voi tehdä toisensa jälkeen yhä useamman. Temppuihin kuuluvat esimerkiksi voltit, pyörän ohjaustangossa roikkuminen lennon aikana tai jopa ohjaustangosta irtaantuminen lennon aikana, johon tarvitaan rohkeutta. Temput näyttävät usein hurjapäisiltä ja vaativat taitoa. Pyörien lisäksi saattaa stunteissa olla mukana myös esimerkiksi rullaluistimia, joilla myös yltää hurjaa vauhtia vaativiin temppuihin.

Erilaiset autot stunttishow’ssa

Moottoriajoneuvoista nähdään stunttishow’ssa moottoripyörien lisäksi luonnollisesti myös autoja. Autoja saattaa olla mukana useita erilaisia ja erikokoisia: normaaleja henkilöautoja, mönkijöitä ja jopa hurjan suuria monsteriautoja. Show’ssa suosittua on erityisesti drifting. Driftingin tarkoituksena on ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa ja mahdollisimman nopealla vauhdilla. Samalla jää maahan jarrutusjälkiä. Driftingissä vauhti huimaa päätä, ja se saattaa muutenkin olla hurjaa katsottavaa, minkä ansiosta se sopii stunttishow’hun mainiosti. Autoja voidaan stunteissa käyttää hyväksi monipuolisesti, ja ne taipuvat jännittäviin temppuihin. Autoilla voidaan ajaa toisten autojen päälle, ja erityisesti monsteriautot saattavat jyrätä pienemmät autot alleen. Hyppyrien avulla autot voivat myös vauhdikkaasti lentää rivissä seisovien autojen yli. Myös hurjan kokoisilla monsteriautoilla saatetaan driftata tai pyöriä ympyrää katsojien viihdyttämiseksi.

Vain taivas on rajana

Stunttishow’ssa ei kuitenkaan nähdä vain autoja tai moottoripyöriä. Joskus show’ssa voidaan nähdä esimerkiksi viriteltyjä sohvia tai kylpyammeita. Näissä tapahtumissa rajana on vain mielikuvitus. Kunhan siitä löytyy moottori, on väline sopiva osallistumaan stunttishow’hun! Näin myös katsoja voi jännittää, mitä seuraavaksi tulee lavalle.

Suosituimmat stunttishow’t

Erilaisia stuntshow-tapahtumia järjestetään eri puolilla maailmaa. Elecron-stunttishow järjestetään Kiinan Macaossa ja se on upea spektaakkeli. Siinä ei ole säästelty tulta eikä erikoisefektejä, ja katsoja häikäistyy varmasti. Myös Yhdysvalloissa on useita pysyviä stunttishow-tapahtumia, jotka keräävät jatkuvasti runsaasti vierailijoita.

Stunttishow’t saavuttavat yhä suuremman yleisön

Stunttishow’t nostavat suosiotaan myös Suomessa ja tapahtumia järjestetään yhä useammin. Suomessa tapahtumia järjestetään useimmiten joko kesällä ulkona tai talvisaikaan sisätiloissa, kuten jäähalleissa tai muissa urheiluhalleissa. Suomessa on suurista tapahtumista järjestetty esimerkiksi Red Bullin stunttishow, joka nähtiin Helsingin Olympiastadionilla.

Stunttishow’t viihdyttävät erityisesti moottoreista ja autoista kiinnostuneita, mutta ne ovat myös hauskaa viihdettä koko perheelle. Myös lapset nauttivat vauhdikkaasta menosta ja jännittävistä esityksistä, joissa jatkuvasti tapahtuu. Siksi kannattaakin rohkeasti lähteä nauttimaan Suomessa järjestettäviin tapahtumiin vaikka koko perheen voimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *